Nyhedsbrev november 2020

Året går på hæld, og det samme gør nogle af de kendte puljer, som finansierer grøn omstilling. Her er et overblik over de midler du stadig kan søge, hvis du vil skabe en grønnere virksomhed.

Klik dig ind på de forskellige for at søge.

Grøn og Cirkulær Omstilling (GCO)  

GCO er et nationalt partnerskab, der skal hjælpe danske virksomheder med at udvikle og implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller. De giver tilskud til en rådgiver, og kan støtte gennem individuelle eller kollektive forløb frem til 2022. Der er løbende ansøgningsfrist. 

Erhvervsfremmebestyrelsen 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 45 mio. kr. til at styrke den grønne omstilling og cirkulær økonomi i de danske virksomheder. 

Midlerne er blevet fordelt over hele landet i følgende projekter, som skal støtte virksomheder:  

  • Gennemgribende grønne forandringer på Sjælland og øerne (Erhvervshus Sjælland) – ca. 11,7 mio. kr. 
  • Tekstilrester og affald som ressource (Lifestyle and Design Cluster) – ca. 12,5 mio. kr. 
  • Energieffektivitet og CO2-besparelser i virksomheder (Ringkøbing-Skjern Kommune) – ca. 5,5 mio. kr. 
  • Recycling city (Frederikshavns Erhvervsråd) – ca. 3,6 mio. kr. 
  • Grønne Ressource-Økosystemer Nordjylland (Center for Logistik og Samarbejde ApS) – ca. 12,2 mio. kr. 

Læs også:

Grøn Ressource Optimering (GRO)  

Ringkjøbing-Skjern Erhvervsråd tilbyder gratis rådgivning til lokale virksomheder, der ønsker at gå i en grønnere retning 

CLEAN Green Plan 

Med Green Plan støtter CLEAN små og mellemstore virksomheder med op til 100% af udgifterne til rådgivning ved energi- og ressourceeffektivisering. Derudover kan de yde støtte med op til 30% af implementeringsomkostninger efter et rådgivningsforløb. 

Food & Bio Cluster 

Food & Bio Cluster har samlet en oversigt over støtte til virksomheder, der arbejder med et led i værdikæden inden for fødevarer eller biomasse. Vær dog opmærksom på, at deres oversigt indeholder CØ SMV, som er udløbet i år. 

Danmarks grønne investeringsfond  

Danmarks grønne investeringsfond er en statslig lånefond, der har til formål at medfinansiere projekter, der fremmer den grønne omstilling i det danske samfund. Du kan ansøge om lån hvis du skal udvikle følgende områder: 

  • Energibesparelser 
  • Vedvarende energi 
  • Ressourceeffektivitet