Nyhedsbrev september 2020

Intelligentcity ApS har allerede sat barren for bæredygtig skadedyrsbekæmpelse højt. De har digitaliseret den traditionelle rottefælde og deres produkter er samtidig fri for gift. Den ambitiøse virksomhed vil nu stille skarpt på at udvikle cirkulære løsninger med støtte fra Lifestyle & Design Clusters CØ SMV-puljemidler.

De intelligente løsninger kan indbygges som et modul under eksempelvis plantekasser.

Intelligentcity ApS er en knapt 2 år gammel skadedyrsbekæmpelsesvirksomhed i Horsens.

Direktør og medstifter Ronny Falkenhard har mere end 20 års erfaring med skadedyrsbekæmpelse, men han var træt af at sprede gift i naturen. Derfor stiftede han sammen med Susan Gyldenkilde virksomheden Intelligentcity ApS, der helt fra starten har sat barren for bæredygtig skadedyrsbekæmpelse højt. De har digitaliseret den traditionelle rottefælde og deres produkter er samtidig fri for gift.

Skadedyrsbekæmpelsens uheldige fodaftryk

Skadedyrsbekæmpelse og -forebyggelse er traditionelt set en giftig affære, hvor både dyr og miljø lider overlast. En rotte, der har spist gift i en fælde (et depot), forlader depotet og overfører dermed giften til både natur og andre dyr, en såkaldt sekundær forgiftning.

Et andet fodaftryk, som man sjældent tænker over som bruger, er, at skadedyrsbekæmpelse omfatter en stor del unødvendig kørsel, når depoterne skal tilses. Hvis der ikke skal fjernes en rotte eller efterfyldes med gift, har køreturen været forgæves og har dermed medført en unødvendig CO2-udledning.

Den intelligente løsning

Hos Intelligentcity har de sat sig for at gøre tingene på en ny måde. Deres depoter er designet til at aflive skadedyr på mekanisk vis. Dette medfører både, at den sekundære forgiftning i natur og rovdyr helt undgås og samtidig er det en mere human måde at aflive på, hvor man ikke risikerer en langsom, ineffektiv forgiftning.

For at undgå den unødvendige kørsel, der er forbundet med tilsyn af fælder, har Intelligentcity taget digitale løsninger i brug. Deres fælder er forbundet med en digital platform, og giver en melding når der er noget at komme efter. Den unødvendige kørsel bliver altså elimineret, med store CO2-besparelser til følge for kunderne:

”I dag sidder både kommuner og virksomheder og arbejder intenst og seriøst med FN Verdensmålene på alle områder. Vores koncepter og løsninger kan i høj grad bidrage til opnåelse af målene. Det handler jo om meget mere end vand, sugerør og toiletpapir”.

– Ronny Falkenhard, Direktør

Et produkt, der pryder

En rottefælde er sjældent et kønt syn, men også her har Intelligentcity formået at højne standarden. Deres depot er integreret i æstetisk attraktive og funktionelt hensigtsmæssige designløsninger, som pynter i ethvert udemiljø. Deres produkter er bygget som en række forskellige moduler, der kan integreres i eksempelvis skraldespande eller plantekasser, og dermed være praktisk talt usynlige hos virksomheder eller i bybilledet. De største plastelementer i fælderne er desuden – selvfølgelig, fristes man til at sige – produceret i genanvendt plast.

Tårnhøje ambitioner

Ikke nok med, at Intelligentcity arbejder aktivt med FN’s 17 Verdensmål, så er målet også at virksomheden bliver COneutral og udelukkende bruger genanvendte materialer i produktionen.

Salgsmæssigt er målene også høje. Allerede nu har Intelligentcity solgt løsninger til næsten halvdelen af de danske kommuner, som godt kan se fordelene i den bæredygtige tilgang til skadedyrsbekæmpelse. Der er også store eksportplaner.

I 2019 fik virksomheden prisen som Årets Iværksætter, men de hviler ikke på laurbærrene. Selvom de allerede er milevidt foran resten af branchen, når det kommer til miljøhensyn, er de nu i gang med at udvikle cirkulære løsninger – i samarbejde med Green Moves ApS og med støtte fra CØ SMV-puljen.

Hos Green Moves glæder vi os til at være en del af denne visionære virksomheds videre udvikling og vi vil løbende dele historier og resultater fra projektet.