Nyhedsbrev februar 2021

Funding: Søg støtte til grøn omstilling

Vi har taget hul på det nye år, og vil her give dig et overblik over de aktuelle puljer. Her er et overblik over de midler du kan søge, hvis du vil skabe en grønnere virksomhed.

Klik dig ind på de forskellige for at ansøge.

Grøn og cirkulær omstilling (GCO)

GCO er et nationalt EU-finansieret projekt, som skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med at udvikle deres virksomhed i en mere bæredygtig retning inden for cirkulær økonomi. Projektet varer fra 2019 til 2022 og har løbende ansøgning.

Klimaklar SMV

Dette nye projekt giver 50 små og mellemstore virksomheder muligheden for via et gratis forløb at få hjælp til at kortlægge deres CO2-regnskab og komme i gang med den grønne omstilling. Alle SMV’er kan ansøge. 

EUDP og Green Labs DK

I ansøgningsrunden for 2021 udbydes der 250 mio. kr. i en generel pulje. EUDP støtter primært udvikling og demonstration af ny energiteknologi, som kan føre til markedsmæssig udbredelse. Green Labs DK indkalder ansøgninger om støtte til etablering af af faciliteter til demonstartion og test af disse klimatekonlogier.

Derudover udloves 16,5 mio. kr. i en særpulje til udvikling og demonstration af teknologier, der er nødvendige for at viderebearbejde Power-to-X-projekter som f.eks. indfangning og rensning af CO2. Det er planen, at der i hele 2021 udloves omkring 100 mio. kr. til disse projekter.

Ansøgningsfristen til disse puljer er 5. marts.