Nyhedsbrev februar 2021

Virksomhedsguiden: Hjælp til en grøn virksomhed

Står du og mangler inspiration til hvordan du gør din virksomhed grønnere? Så er der inspiration at søge hos Virksomhedsguiden. Dette er en fællesoffentlig digital erhversfremmeplatform, hvor du kan finde værktøjer og inspiration til udvikling af din virksomhed.

Som virksomhed kan det være svært at navigere I hvor man bør starte og hvilke veje man skal gå, når man vil gøre sin virksomhed mere bæredygtig. Virksomhedsguiden et godt opslagsværk for dig og din virksomhed til at danne et overblik og give konkrete idéer og råd til, hvordan I kan komme i gang.

Med andre ord giver den jer et hurtigt overblik over hvilke muligheder, der ligger foran jer, når I skal tage strategiske valg om bæredygtighed. Den fungerer også rigtigt godt som supplement til allerede eksisterende bæredygtighedsstrategier, da den tilbyder et alsidigt udvalg af materiale.

I kan dermed blive skarpere og ikke mindst klogere på, hvordan I kan arbejde med bæredygtig omstilling i jeres virksomhed.

Fokus på cirkulær økonomi

Hjemmesiden lægger også et stort fokus på at promovere cirkulær økonomi og kommer med bud på seks centrale forretningsmodeller:

  • Produkt som service

– Hvordan man sælger et produkt som service på kontrakt.

  • Deleøkonomi

– Når flere virksomheder eller personer deles om aktiver.

  • Forlænget levetid

– Fokus på holdbare materiale og vedligeholdelse.

  • Genanvendelse

– At genanvende brugbare ressourcer fra produkter eller biprodukter.

  • Tilbagetagning

– Udnyttelse af tidligere solgte produkter.

  • Cirkulær forsyningskæde

– At anvende materialer efter princippet vugge-til-vugge i stedet for vugge-til-grav.

Cases, begivenheder og værktøjer

Siden tilbyder indblik i virkeligheden via forskellige virksomhedscases, som ligger tilgængeligt til læsning. Derudover holder den også læseren opdateret omkring forskellige events, kurser og tilbud inden for grøn omstilling, samt at den tilbyder værktøjer og gode råd til strategiplanlægning, kommunikation, ledelse og certificering.

Så hvis du og din virksomhed mangler inspiration og hjælp til at komme i gang med eller udvikle jeres grønne strategier, så er Virksomhedsguiden et brugbart værktøj.

Du kan tilgå Virksomhedsguiden ved at klikke her.